Çene Ucu Dolgusu Nedir?
Jawline olarak da bilinen çene hattının daha belirgin hale gelebilmesi için çene dolgusu işlemleri uygulanmaktadır. Bu hat yani jawline, anatomik olarak üç bölgeden oluşur: çene ucu, çene hattı ve çenenin köşesidir ve buraya yapılacak işlemler iyi değerlendirilerek işlemler gerçekleştirilmelidir. Çenenin ucunun geride olduğu, çene ucunda asimetrik görüntüsü olan ve çene hattının belirginleştirilmesi amacıyla bu işlem gerçekleştirilir.
Çene ucu dolgusu;
- Çene ucunda bulunan şekil bozukluklarını düzeltmede
- Çenenin uzatılmasında
- Çene ucundaki asimetri sorunlarında
- Çene ucu (sivri ya da çok düz olması durumlarında)
- Çene ucundaki hacim eksikliğinde
- Çene altı çizgisini düzeltmede uygulanan bir işlemdir.
Çene Ucu Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene ucunun geride göründüğü durumlarda enjeksiyon iğneleri yardımıyla dolgu maddesi çene ucuna enjekte edilir. Ancak yapılan uygulama Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olan dolgu malzemeleriyle gerçekleşmektedir. Çene ucu dolgusu işlemi anestezi gerektiren bir işlem olmamakla beraber hastanın isteğine göre lokal anestezik kremler kullanılarak uygulanabilir. İşlem yaklaşık 10 dakika gibi bir sürede tamamlanmaktadır.
Çene Ucu Dolgusu Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Hamam, sauna, solaryum gibi aşırı sıcak ortamlardan ve sıcak sudan uzak durulmalı, kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır. Kullanmanız gerekli ilaçların olması halinde doktorunuzla konuşup süreç takibi yapılabilir. Hafif kızarıklık ve acı olması normal bir durumdur.