Sıkça Sorulan Sorular

Bademcikler Hangi Durumlarda Alınmalıdır?

Bademciklerin birbirine temas ettiği, solunum ve beslenme açısından tıkayıcı hale geldiği durumlarda bademcikler alınmalıdır. Son bir yıl içerisinde en az 5 kez, son iki yıl içerisinde en az 4 ya da son 3 yıl içerisinde her yıl 3 kez olmak üzere bademcik iltihabı atakları geçiren kişilerin bademcikleri alınmalıdır.

Hastanın uykusunda nefes almasının durması (apne) durumunda, apneyi önleyebilmek adına bademcikler alınmalıdır. Bademciklerin birinin diğerine göre boyutu büyüdüğünde, tümör şüphesi sebebiyle bademcik kanseri olup olmadığını teşhis edebilmek adına patolojiye gönderilmeli, ona göre bir yol izlenmelidir.

Geniz Eti Belirtileri Nelerdir?

Geniz eti, burun boşluğunun arkasında yer alan, solunum yoluyla vücuda girebilen zararlı maddeleri tutarak yok eden ve geniz bölgesinde bulunan önemli bir bağışıklık sistemi organıdır. Geniz eti büyümelerinde burundan nefes almaya bağlı olarak ağızdan nefes alma, uyku sırasında horlama, nefes alırken hırıltı duyma, genizden konuşma ve uyku apnesi gibi belirtiler görülür. Bu gibi belirtilere sahip olan kişilerin bir uzmana görülmesi tavsiye edilir.

İşitme Kaybının Belirtileri Nelerdir?

Televizyondaki sesi sürekli açma ihtiyacı duyuyorsanız, kalabalık yerlerde konuşmaları takip etmekte zorlanıyorsanız, diğer insanların söylediklerini duyuyor fakat anlayamıyorsanız, kulaklarınızda ıslık ya da vızıltı gibi sesleri sürekli olarak işitiyorsanız bunlar, işitme kaybının var olup olmadığı konusunda işaret niteliği taşımaktadır. İşitme kaybı belirtileri her zaman kendini belli etmediği için kişiler genelde bu sorunu göz ardı ederler. Fakat yukarıda bahsedilen belirtiler gözlemlendiğinde, hasta mutlaka bir uzman tarafından muayene edilmelidir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

-1 ay ağırlık kaldırmayı gerektiren sporlardan uzak durulmalıdır ancak ameliyattan 1 hafta sonra yürüyüş gibi basit egzersizler yapılabilir.

-Baş öne eğik bir şekilde durulmamalıdır.

-İlk 1 ay dalış yapılmamalıdır.

-Darbeye neden olacak aktivitelerden kaçınılmalıdır.

– İlk 3 ay gözlük takılmamalı ve kontrollere düzenli gidilmelidir.

Kimler Burun Ameliyatı Yaptırabilir?

  • Burun boyutu ve şeklinden memnun olmayan,
  • Burun kemiği kırık ya da çökük olan,
  • Nefes almakta zorlanan,
  • Kaza ya da travma sonrası burun şekli değişen,
  • Burun deliklerinde asimetri bulunan,
  • Yüksek sesle horlama problemi olan,
  • Zihinsel ve duygusal açıdan ameliyata hazır olan kişiler burun ameliyatı yaptırabilir.

Kimler Rinoplasti İçin Uygundur?

  • Travmatik olaylar ya da kaza sonucunda burun şekli bozulan,
  • Burnu yüzdeki diğer organlara göre büyük ya da küçük olan kişiler,
  • Burun kemeri bulunanlar,
  • Burun ucu düşük olan kişiler,
  • Solunum problemi yaşayanlar,
  • Burun delikleri asimetrik olanlar rinoplasti için uygundur.

Burun Ameliyatı Sonrası Şişlik Ve Morluk Olur Mu?

Rinoplasti ameliyatlarından sonra yüzde morluk oluşabilir. Bunun nedeni, burun kemiklerinin yan duvarlarının kesilerek şekillendirme işlemi yapılmasıdır. Oluşan morluklar, hastanın cildine göre farklılık göstermekte birlikte bir haftanın sonunda ilk günlere göre azalmakta, 14. gün sonrasında çoğunlukla geçmektedir. Şişliklerin ve morlukların tamamen iyileşmesi ise 6 ayı bulmaktadır.

Sinüzitten Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Üst solunum yolu enfeksiyonu sonucu ortaya çıkan sinüzit için insanların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinden, asansörlerden, toplu taşıma araçlarından ve kapalı ortamlardan kaçınmak gereklidir. Bağışıklık sistemini destekleyecek şekilde beslenmeli, bakteri ve virüsleri azaltmak için yaşam alanlarının havalandırılmasına özen gösterilmelidir.

Rinoplasti Ameliyatı Kaç Saat Sürmektedir?

Estetik ameliyatları süresi yapılacak kişilere bağlı olarak farklılık göstermektedir. İlk operasyonlarda ortalama 2-2,5 saat süren rinoplasti ameliyatı, revizyon durumlarında daha uzun sürebilmektedir.

Rinoplasti Yaz Aylarında Yapılır Mı?

Burun ameliyatları yaz ve kış aylarında yapılabilir. Fakat yaz aylarında yapılan estetik işlemlerinden sonra cildin güneş ışınlarından korunması önemli olduğundan korunması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Sıcakta artan kanama riskleri ve güneş sonrası yüzde oluşabilecek lekeler hesaba katılarak bir yol haritası çizilmelidir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu yapılmadan önce anestezik etkili bir krem kullanılarak işlemin daha konforlu geçmesi sağlanır. Anestezik kremin etkisini göstermesi için 15-20 dakika beklenir ve dudaklar iyice uyuştuktan sonra dolgu maddesi, çok ince uçlu bir enjeksiyonla dudaklara enjekte edilir. İşlem yaklaşık 10 -15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır ve sonuç aynı anda gözlemlenir.

Dudak Dolgusu Doğal Görünür Mü?

Doğru teknikle ve uzman biri tarafından yapılan dudak dolgusu, kişiye son derece doğal bir görünüm kazandırabilmektedir. Hastanın isteğine ve beklentisine göre uygulamayı yapacak doktorla görüşülmesi ve bu yönde bir çalışma yapılması en doğru seçenektir.

Dudak Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?

Kişinin dudak yapısı, yaşı ve dolgu maddesinin özelliklerine bağlı olarak değişebilmekle beraber dudağa hacim vermek için kullanılan hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri kalıcı değildir. 4-6 ay içinde vücut tarafından emilerek yok olur.

Dudak Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Dudak dolgusu sonrası, en az 2 saat süreyle kahve, çay gibi sıcak içecekler tüketilmemeli.
  • Dudak dolgusu sonrası, ilk 24 saat dudaklara parlatıcı ya da ruj sürülmemeli.
  • Dudak dolgusu sonrası, dudağı zorlayacak mimiklerden uzak durulmalı.
  • Sauna, hamam, aşırı sıcak su ile banyo gibi faaliyetlerden 3 gün boyunca uzak durulmalı.
  • Aşırı hareket gerektiren fiziksel aktivitelerden ve başın öne eğilmesini gerektiren egzersizler 1 hafta yapılmamalı.
  • Dudak dolgusu işleminden sonra ki ilk 24 saat boyunca alkol ve sigara tüketimi olmamalı.
  • Dudak dolgusu sonrası ilk 24 saat öpüşülmemeli.
  • İlk hafta güneşten uzak durulmalı, havuz ve denize girmekten kaçınılmalı.
  • Masaj gibi baskı uygulamayı gerektiren işlemlerden uzak durulmalı.

Gençlik Aşısı Nasıl Uygulanır?

– İğnelerşe cildin alt tabakasına aşıların uygulamasıdır.  Hasta 30-45 dakika uyuşturucu kremle bekletildikten sonra enjeksiyon yapılır. Uygulamanın gerçekleştiği gün uygulama bölgesinde hafif şişlikler ve kızarıklar görülebilir.

Gençlik Aşısı Kaç Seans Uygulanır?

En az 2 seans olmak üzere, kişinin cildine ve sorununa bağlı olarak 3-4 seans olarak da uygulanabilir. Doktorun hastanın ihtiyacını belirleyerek tedavi sürecini belirlemesi en doğru yol olacaktır.

Gençlik Aşısı Nasıl Uygulanır?

– İğnelerşe cildin alt tabakasına aşıların uygulamasıdır.  Hasta 30-45 dakika uyuşturucu kremle bekletildikten sonra enjeksiyon yapılır. Uygulamanın gerçekleştiği gün uygulama bölgesinde hafif şişlikler ve kızarıklar görülebilir.

Gençlik Aşısı Ne İşe Yarar?

Gençlik aşısı, yaşlanmaya karşı mücadelede en etkili yöntemlerden biridir. Gençlik aşısı cildi çok daha parlak, dinç ve canlı bir görünüme kavuşturur. Boyun halkalarının görünümünü önemli ölçüde hafifletir ve boynu sıkılaştırır, gıdıyı toparlar. Dekolte bölgesini gençleştirmede de son zamanlarda tercih edilen yöntemlerden biridir. Düzenli aralıklarla tekrarlanırsa ciltte lifting etkisi yaratıp, gençleşmeyi gözle görülür bir hale getirir.

Jalupro Gençlik Aşısı Nedir?

Cildin neminin azaldığı ve matlaştığı durumlarda, kırışıklık bölgelerinin giderilmesinde, cildin beslenmesinde ve elastikiyetinin yeniden kazandırılmasında kullanılan, içerisinde 7 çeşit aminoasit, 3 peptit ve yüksek oranlı hyalüronik asit bileşeni bulunduran bir gençlik aşısıdır.

Jalupro Etkisi Ne Zaman Görülür?

Yapılır yapılmaz bir canlılık oluşmasıyla birlikte 1 haftada kırışıklıklar azalır, 1 ay sonra ise yeni kolajen üretimi oluşur. Etkisi artmaya başlayan Jalupro, yüzde nemlendirme ve lifting etkisini sağlar.

Vertigo Neden Olur?

Vertigo oluşumunun birçok nedeni olabilir. Kafa travması, multiple skleroz, bazı kişilerde görülen vesibüler migren olarak adlandırılan migren baş ağrısı, beyin ve omuriliklikte görülen tümörler beyinle bağlantılı olarak vertigoya neden olabilir. Ek olarak, kulak içinde meydana gelen zona, geçici iskemik atak, kas zayıflığına neden olan ataksi gibi diğer nedenler de vertigo oluşumuna sebep olarak gösterilebilir.

Vertigo Belirtileri Nelerdir?

Kişinin etrafındaki nesneleri dönüyormuş gibi algıladığı ve baş dönmesi anlamına gelen vertigo, orta kulak ve iç kulak hastalıklarından kaynaklanabileceği gibi, işitme ve denge sinirindeki sorunlardan da kaynaklanabilir.

  • Denge problemi,
  • Baş dönmesi esnasında mide bulantısı ve kusma,
  • Kulak çınlaması,
  • Görme bozukluğu,
  • Baş ağrısı,
  • Kuvvet kaybı sonucu halsizlik gibi belirtiler vertigonuzun olduğuna dair işaret niteliği taşımaktadır.

Vertigonun Tedavisi Var Mı?

Tedavide öncelikli olan sorunun kaynağını bulmaktır. Vertigoya sebep olan meniere hastalığı ise ilaç tedavisi uygulanabilir. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda ameliyat yapılabilir. Enfeksiyona bağlı vertigo oluşumu söz konusu ise önerilen düzenli dinlenme ve ilaç tedavisidir. Vertigo hastalığına sahip olan kişiler;

  • Stres, sigara, alkol, kafein ve aşırı tuz tüketiminden uzak durmalı,
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren sağlıklı besinler tercih edilmeli,
  • Her gün bir avuç ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemiş tüketilmeli,
  • Vücuttaki su tuz dengesini korumak amacıyla bol bol sıvı alınmalı,
  • Çok hareket gerektirmeyen sporlar tercih edilmeli,
  • Ani hareketlerden kaçınılmalıdır.

Kristal Dolgu Kimlere Uygulanır?

Derin kırışıklıkları, çökükleri ya da sarkık yanakları olan kişiler bu uygulamayı tercih edebilir. Deride yaşa bağlı hücre yenilenmesinde yavaşlama, esneklik ve nem eksikliği görünür, bunun sonucunda burun ve ağız etrafında, yanakta derin kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu kırışıklıklara sahip olanlar ve daha genç bir görünüm elde etmek isteyenler kristal dolgu yaptırabilir.

Kristal Dolgu Ne İşe Yarar?

İnsan vücudunda tetiklenen kolajen oluşumu ile doğal bir yeniden yapılanmayı vaad eder. Bu sayede diğer dolgu maddelerine oranla daha doğal bir görünüm kazanılmış olunur ve kırışıklıkları anında pürüzsüz hale getirir.

Botoks Kimlere Uygulanır?

18 yaşının üzerinde olan, yüzünde oluşan çizgilerden rahatsız olan ve bunların derinleşmesini önlemek ve yaşlanma hızını azaltmak isteyen kişiler botoks yaptırabilir. Ek olarak migren ve terleme sorunu yaşayan hastalara da botoks işlemi yapılmaktadır.

Kimler Botoks Yaptıramaz?

Gebelere, emzirenlere, kanser tedavisi görenlere, işlem yapılacak yerlerde açık yara ve benzeri durumları olanlara ve kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere botoks uygulaması yapılmamaktadır.

Botoks Hangi Bölgelerde Etkilidir?

Göz çevresi ve alın bölgesindeki kırışıklıklar kişilerin daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olurken, kaş arasındaki kaş çatma çizgileri ise kızgın bir ifade ortaya çıkarır. Bu bölgelerdeki derin kırışıklıkların tedavisi ise botoksla giderilmektedir. İşlemden sonra göz çevresi, alın ve kaş arasındaki çizgiler geçer.

Botoks Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Yüzde hafif bir kızarıklık ve noktasal şişlikler olduğu taktirde en fazla 24 saat içinde geçmektedir.
  • İşlem sonrası öne eğilmeyi gerektirecek aktivitelerden sakınmak önemlidir.
  • İlk 24 saat hamam, sauna, sıcak su teması gerektiren aktivitelerden ve kuaförden (fön, saç kurutma makinesi) uzak durulmalıdır.
  • Uygulamadan sonra ilk 3-4 saat bölgeye masaj yapılmamalıdır.

Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Etki süresi kişiden kişiye değişmekle beraber uygulamadan yaklaşık 6 ay sonra etkisini kaybetmektedir.  Düzenli botoks uygulamalarında, kişi kaslarını fazla hareket ettirmemeyi öğrendiği için daha az kırışma meydana gelecektir ve uygulama süreleri uzayacaktır.

Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Etki süresi kişiden kişiye değişmekle beraber uygulamadan yaklaşık 6 ay sonra etkisini kaybetmektedir.  Düzenli botoks uygulamalarında, kişi kaslarını fazla hareket ettirmemeyi öğrendiği için daha az kırışma meydana gelecektir ve uygulama süreleri uzayacaktır.